evropea.com-форум за домашно насилие, изнасилване и друг вид посегателства
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
НОВОГОДИШНИ КАРТИЧКИ
Home
Forum
Help
Search
Login
Register
»
Категория
»
Домашно насилие
»
Домашното насилие над жени
Кой е онлайн
Гости: 1
Скрит(и): 0
Потребители: 0
There aren't any users online.
Времето
« назад
напред »
Print
Pages: [
1
]
2
Author
Topic: Домашното насилие над жени (Read 19072 times)
otchajana
Newbie
«
on:
Март 11, 2009, 04:38:39 pm »
Моят мъж има нарцистично разстройство. Свикнала съм да го наблюдавам още от момента, в които се прибира в къщи Той не търпи никакви противопоставяния. Неговото мнение е най-важното и единствено. Даже нашето момченце е чест потърпевш на изстъпленията му. Детето е на 12 години и добър ученик. Не дай си Боже в някои ситуации да покаже, че знае повече от баща си, започва побой с ритници. Хвърляла съм се да го спасявам, за да не му причини нараняване.Тогава той го пуска и започва да ме удря мен, крещейки колко аз и детето сме глупави и ненужни същества. Удря ме с такова настървение, че даже се учудвам как е възможно един човек да има толкова омраза към друг.Вчера удари детето с мобилния телефон по главата и му направи рана. Умирам от ужас какво може да се случи с някои по-голям предмет. Страх ме е да се оплача, защото после ще ни пребие сигурно до смърт. Това е моята болка.
snivat
Newbie
Re: Домашното насилие над жени
«
Reply #1 on:
Април 02, 2009, 11:01:29 pm »
ЗАЩО ОЩЕ СТОИШ В ДОМА МУ!? ДА ВИ УБИЕ ЛИ ИСКАШ?
toni_d
Newbie
«
Reply #2 on:
Декември 18, 2009, 02:14:30 pm »
събери си нещата и се махни от него ако не заради теб заради детето ти, тои удря твоето дете тук вече нещата стават съвсем други, чудно ми е още как ти не си го набила. бади силна задари детето си и се махни обади се на фондации за домашно насилие http://www.animusassociation.org/
otchajana
Newbie
«
Reply #3 on:
Декември 22, 2009, 10:45:07 am »
вече има и мярка да не се доближава до мен ,но той не спазва нищо.Онзи ден , на заледяването, едва не ме блъсна кола, докато бягахме от него. Постоянно звъни по телефона и ни заплашва. Хвърля разни педмети по прозореца. Голям кошмар е, не спим по цяла нощ
Постоянно ме заплашва, че ако се жалвам от него насам-натам, той ще изпрати друг човек, който да ме осъзнае, както той казва.Не зная какво да правя.
toni_d
Newbie
«
Reply #4 on:
Декември 22, 2009, 12:58:10 pm »
браво направила си първата стъпка, иска се голяма смелост да се направи, изминала си половината път, щом си имала сили дяа се махнеш от него ще имаш сили и отървеш напълно, искам да знаеш че не си първата с този проблем, обади се на телефоните на фондацията и им разкажи за случая те ще ти помогната
http://www.animusassociation.org/
nina
Newbie
«
Reply #5 on:
Декември 27, 2009, 03:33:08 pm »
Здравейте. Връщам се от Пирогов с огромен хематом и наранявания по лицето. Всичко това се случи през почивните дни, защото моя мъж не търпи критика и възражения. Просто ме преби. Беше ме срам да кажа истината на лекарите, затова им наговорих какви ли не глупави обяснения. Естестевно те са се досетили, но ме е срам и най-вече страх да си призная истината и реших тук да я произнеса.Знам, че има и други като мен, но трудно е да се откъснеш от тоя омагьосан кръг като нямаш на какво друго да разчиташ. безсилна съм!
toni_d
Newbie
«
Reply #6 on:
Декември 27, 2009, 09:21:17 pm »
защо те е срам, трябваше да си кажеш да си зикараш медицинско и да осъдиш гадният насилник
nina
Newbie
«
Reply #7 on:
Декември 27, 2009, 10:47:59 pm »
Срам ме, защото обикновено бият хора, които са слаби именно това усещам, че съм слаба и може би нещо не в ред,след като ме бият. От това се срамувам да споделя.Истина е, че се чувствам като човек, които не е достатъчно ценен, след като го бият и това ме кара да се срамувам. Нямам и кой знае какво самочувствие. Все тези неща ме правят нерешителна. Това ми попречи и да кажа истината. Сега по празниците ще се крия зад слънчеви очила и ще гледам много, много да не се мяркам пред очите му.
toni_d
Newbie
«
Reply #8 on:
Декември 29, 2009, 12:13:09 am »
това му е целта да те направи слаба и безпомощна зада те манипулира и контролира по-лесно, не му се давай а се свържи с фондации, не си единствена има много като теб, дори са мнозинство
nina
Newbie
«
Reply #9 on:
Януари 03, 2010, 11:14:50 am »
Не мога да разбера , обаче, защо трябва да ме прави слаба и да ме манипулира и контролира? Обясни ми. Защо трябва да ме контролира?
toni_d
Newbie
«
Reply #10 on:
Януари 07, 2010, 12:54:35 pm »
защото слабите мъже имат комплекси за малоценност и си ги избива по този начин, като се прави на силен и мощен, а пред истински мъж и хора е свит и заядлив. избиване на коплекси за малоценност
nina
Newbie
«
Reply #11 on:
Януари 07, 2010, 11:12:32 pm »
Не мога ли аз по някакъв начин да му повдигна самочувствието?Как мислиш?
toni_d
Newbie
«
Reply #12 on:
Януари 08, 2010, 11:32:42 am »
всичко мооже човек стига да иска и винаги има избор, според мен ще е много трудно, непознавам човека, но явно е доста комплексиран от околните или от родителите, не му е обръщано внимание иска да му се обръща внимание, егоист е заядлив и всичко свързано с комплекса че не е чут а игнориран. има начин да му помогне но с тежка процедура време прекарано с психолог да се изгради нова ценностна система, да започне да цени вас , тежко ще е и лошото е че той трябва да го иска, поиска ли го от там нататък ще е по лесно, но трябва време, незнам какво да те посъветвам. трябва да говори много с теб и с психолог
Strast_na_kristali
Newbie
«
Reply #13 on:
Януари 17, 2010, 11:49:47 pm »
Добър вечер!
Аз съм нова в този форум, но видях темата и се престраших да разкажа историята си.
Аз съм на 17 години, живея с майка ми която се съсипва от работа, за да ни подсигури най-доброто и брат ми който ме тормози. С него още от малки не се разбиранме, но от начало всичко бе детски дразги пък и татко се грижеше за семейния ред и ме предпазваше от брат ми. Но когато бях на 15 татко почина и няколко месеца след това брат ми (Росен) ми насини окото. Естествено след като ме видя обезобразена и решена да го съдя ми падна в краката с обещания че няма да се повтори и сълзи на очите. това не ме трогна особено, но не се стигна до съд, защото роднините ми забраниха.
не бяха минали и 2 седмици откак окото ми се бе оправило и всичко започна по старому с единствената разлика че ме удряше само по главата и коленете, защото по неговите думи там не си личи.
та и до днес така аз продължавам да мечтая за деня, в който ще се махна от тази къща, а брат ми вече забравил шока от това че ми е насинил окото продължава да си ме бие вече навсякъде не само коленете и глата.
Ако някой има идея какво да правя, но без да нараня майка да помага.
miki
Newbie
«
Reply #14 on:
Януари 18, 2010, 05:25:17 pm »
Мило момиче, здравей! Прочетох внимателно историята и ти съчувствам. мисля си, че се натоварваш с огромна тежест като не казваш на майка си. Според мен трябва да й кажеш ако не си го правила досега. Майка ти знае ли за този ужасен тормоз, на който те подлага твоя брат? Трябва ти помощ ,която тя да ти даде, за да можеш да се спарвиш с ужасяващото поведение на брат ти.С теб съм!
Print
Pages: [
1
]
2
« назад
напред »
»
Категория
»
Домашно насилие
»
Постинги
toni_d
34 Posts
hose
15 Posts
miki
13 Posts
save_me
10 Posts
10 Posts
Какви са вашите най-необичайни или провокативни преживявания с домашното насилие?
[
Домашно насилие
]
DanielMen
Октомври 14, 2025, 02:45:21 pm