evropea.com-форум за домашно насилие, изнасилване и друг вид посегателства
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
НОВОГОДИШНИ КАРТИЧКИ
Home
Forum
Help
Search
Login
Register
»
Категория
»
Домашно насилие
»
Домашното насилие над жени
Кой е онлайн
Гости: 2
Скрит(и): 0
Потребители: 0
There aren't any users online.
Времето
« назад
напред »
Print
Pages:
1
[
2
]
Author
Topic: Домашното насилие над жени (Read 19079 times)
toni_d
Newbie
Re: Домашното насилие над жени
«
Reply #15 on:
Януари 19, 2010, 11:37:46 am »
брат ти явно има сериозни проблеми и трябва непременно да ходи на психолог, трябва да поговориш с майка ти защото така неможе да продължава, намерете подходящ психолог и да ходи определени пъти в седмицата явно е доста буен има и лекасрства който биха му помогнали, някакви успокоителни но това психолога ще го реши, за мен сподели с майка ти проблема и поговорете сериозно, като и помагаш за всичко, нека не бъде сама в това , да помогне на брат ти, знам че го мразиш но явно брат ти така изкарва мъката от себе си, има нужда от напътсвия и работа с психолог, направи така че майка ти да види че не е сама и че искаш да си с нея в намирането на психолог говоренето с брат ти и в цялата процедура по лекуването му.
patrisiq
Newbie
«
Reply #16 on:
Февруари 06, 2010, 03:43:18 pm »
Здравейте , аз съм нова която иска съвет какво да направя.Омъжена съм от22 г и имах най прекрасният мъж на света .Бяяхме деца на по 20 г идойдохме в големия град след много труд сега имаме всичко ,нотой взе да пие от три години живота ми се превърна в ад но нямаше бой но преди пет дни така ме преби че цялата съм синя атой нищо не помни .Дещеря ни се стресира,незнам какво да правя не посмях да се обадя на полицията зощото като се напие можже пак да ме набие.ТЯ му се кара и не му дава да пие затова е спокойно ,но като си отиде защото е студентка аз оставам сама а няма и каде да отида и финансово съм зависима от него .благодаря ви предварително за съветите.
nina
Newbie
«
Reply #17 on:
Февруари 06, 2010, 07:41:40 pm »
Здравей, patrisiq! Според теб каква е причината за промяна на мъжа ти преди три години? Вероятно мъжа ти е преживял или преживява криза. Това може да го изясните като отидете двамата на психолог. Ако той не желае, тогава му кажи, че ти за себе си искаш да отидеш на психолог и го молиш да те придружи.
patrisiq
Newbie
«
Reply #18 on:
Февруари 07, 2010, 02:35:50 pm »
Здравей,nina!Причината са парите но не сме толкова закъсали ,Той работише на частно самоосигуряващ се но от три години отиде в една фирма и се запозна с хора които пият но интересното е че на работа не пие нито в кръчми кани ги в къщи или ние ходим в тях станахме семейни приятели,и прекратихме връзките със старите ни приятели и то с някои с които се познаваме от раждането ни.А на психолог няма да дойде посмъртно той на лекар немога да го заведа .
hose
Newbie
«
Reply #19 on:
Февруари 07, 2010, 09:20:05 pm »
като човек, който е посягал на жена си, бих те посъветвал да видиш дали някъде мъжът ти не се чувства застрашен и затова да ти посяга. Казвам ти го от личен опит.
Lgirl
Newbie
«
Reply #20 on:
Февруари 11, 2010, 01:36:00 pm »
Здравей, Patriciq!
Това, което разказваш звучи наистина ужасно, струва ми се че живееш в един постоянен страх, чувстваш се сама и безпомощна в този момент, и сигурно си мислиш че ситуацията е безнадеждна...
Чудя се как си успявала да се справиш сама до сега???
Много важна стъпка е, че споделяш случилото се тук и че осъзнаваш, че всичко това не е редно и че ти не трябва да продължаваш да живееш в "този ад", както ти самата се изрази.
Според мен много важно е да си извадиш медицинско свидетелство за нанесения побой, за да може да освидетелстваш случилото се и да подадеш жалба в полицията срещу мъжа ти. Щом има външни белези, значи все още не е късно, но е хубаво да знаеш, че това се прави обикновено непосредствено след побоя или на следващия ден. Така ще се подсигуриш, ако евентуално решиш да се бориш и да подадеш жалба!
Хубаво трябва да си помислиш относно това дали си готова да го напуснеш и лека полека да вземеш живота си в ръце отново, защото никой няма право да те наранява както физически, така и емоционално.
Можеш като за начало да отидеш при роднини или приятели и да си потърсиш някаква работа, за да си стъпиш на краката.
Дъщеря ти също е била свидетел на насилието, което със сигурност ще окаже влияние върху живота й. За това поговори с нея, вярвам че е достатъчно голяма, за да те разбере.
Препоръчвам ти да се обърнеш към Фондация Асоциация "Анимус". Те ще ти помогнат заедно стъпка по стъпка да се справиш. Обади се на горещата телефонна линия за пострадали от насилие, която е безплатна за всички мобилни и стационарни телефони : 0800 1 86 76. Линията е анонимна, което ще ти помогне да се отпуснеш и да говориш по-лесно за случилото се.
Добре е да се консултираш с психотерапевт, ти, а не мъжът ти, защото е много трудно да се справиш сама с всичко, което си преживяла и с емоциите, които изпитваш в момента.
Готова ли си да го напуснеш?? Защото случилото се със сигурност ще се повтори, само въпрос на време е кога. Този път може да е доста по-тежко. Мъжът ти има сериозни проблеми и мисля, че е крайно време да помислиш за своето спокойствие, както и за това на дъщеря ти!
Желая ти да си силна и много успех!
Надявам се да съм ти била поне малко полезна!
:*
Print
Pages:
1
[
2
]
« назад
напред »
»
Категория
»
Домашно насилие
»
Домашното насилие над жени
Постинги
toni_d
34 Posts
hose
15 Posts
miki
13 Posts
save_me
10 Posts
10 Posts
Какви са вашите най-необичайни или провокативни преживявания с домашното насилие?
[
Домашно насилие
]
DanielMen
Октомври 14, 2025, 02:45:21 pm